נתחי בקר שבושלו זמן רב בנוזלים, פורקו לסיבים ומוגשים בלחמניה מאודה (באן), או בלחמניה רגילה…
מאחר והסוד הוא בנתח הבשר עצמו ובבישול הארוך, יתר הרכיבים אינם חובה וניתן להוסיף ולשנות כיד הדמיון. מומלץ לארוחה טעימה עם חברים או משפחה. חוויה טעימה ומהנה במיוחד בימי החורף.
כמות לכ- 5 סועדים.
מצרכים
לבשר:
נתח של 1.5 ק"ג בריסקט ללא עצם.
למישרה:
3 בצלים
ראש שום חצוי
2 עלי דפנה
2 כפות רסק עגבניות
1 בקבוק בירה לבנה (330 מ"ל)
נוזלים (אם יש ציר בקר – מומלץ להוסיף. אם אין, אפשר להוסיף 3 עצמות בקר)
1 כף שמן זית
4 כפות דבש או סילאן
1/4 כוס חומץ בלסמי
כף חרדל דיז'ון חלק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנה
את הבשר:
לעטוף את נתח הבשר במישרה. מומלץ שהנתח ינוח כמה שעות עם המישרה.
לחמם שמן בסיר כבד ועמוק (שניתן להכניס אחר כך לתנור). לצרוב את נתח הבשר מכל צדדיו.
להניח את הנתח בצד.
בסיר לטגן:
3 בצלים חתוכים לפרוסות עד שיזהיבו.
להוסיף:
ראש שום חצוי
2 עלי דפנה
2 כפות רסק עגבניות.
מלח ופלפל לפי הטעם.
לערבב. להניח מעל את נתח הבשר. להוסיף:
1 בקבוק בירה לבנה (330 מ”ל)
נוזלים (אם יש ציר בקר – מומלץ להוסיף. אם אין, אפשר להוסיף 3 עצמות בקר).
הנוזלים צריכים להגיע עד בערך מחצית מגובה הנתח.
להרתיח על הגז ברתיחה איטית.
להניח נייר אפייה ומעליו את המכסה (נייר האפייה שומר על הנוזלים בסיר וכן מונע הידבקות של הבשר למכסה).
לאחר שרתח: להכניס לתנור למשך לפחות 8 שעות בחום של 120 מעלות.
לשים לב שיש נוזלים בסיר וניתן אחרי 4 שעות להפוך את הנתח.
כשמוכן, ומוציאים מהתנור, לפורר את הנתח עם מזלג כאשר הנתח עדיין חם.
להחזיר לרוטב.
להגיש חם, בלחמניה טריה , או פרוסות חלה או לחמניות באן.
ניתן להוסיף גבינה חריפה מגורדת או כוסברה טריה או רוטב ברביקיו…. או מה שנראה לכם מתאים!
באדיבות אתר שי ונגה.