חמין מקרוני

חמין מקרוני

מרכיבים:

1 חבילה (500 גרם) ספגטי
שמן לטיגון
5 כרעיים חצויים (אפשר גם פרגיות)
2 בצלים פרוסים
3 תפוחי אדמה גדולים (לא חייב לקלף)
1/4 כוס שמן זית
10 שיני שום
3 כפות גדושות רסק עגבניות
מלח
פלפל
כורכום
פפריקה מתוקה

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרתיחים בסיר גדול מים עם כף מלח ומבשלים את הספגטי לפי ההוראות. שומרים ככוס ממי הבישול ומסננים (אם שכחתם לשמור לא נורא, מים רגילים חמים טובים גם).
מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב שיכול להיכנס לתנור,
מטגנים את הבצל עד לריכוך, מתבלים את חלקי העוף עם מלח ופלפל שחור, פפריקה מתוקה, כורכום (ומי שאוהב פיקנטי אפשר גם פפריקה חריפה),משחימים היטב במחבת מכל הצדדים. מעבירים לצלחת.
אם יש צורך, מוסיפים למחבת עוד קצת שמן, חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות ומסדרים בצפיפות בתחתית המחבת. ממליחים ומפלפלים. מחממים כ-7 דקות על להבה גבוהה, עד שתפוחי האדמה משחימים. מכבים את האש.
מסדרים על תפוחי האדמה את חלקי העוף והבצל המטוגן.
מחזירים את הפסטה לסיר שבו היא בושלה, מערבבים עם שמן הזית, רסק העגבניות, מלח ופלפל, מעט פפריקה וכורכום.
מסדרים מעל השוקיים והבצל ולוחצים בעדינות בידיים. יוצקים מעל את כוס מי בישול הפסטה ששמרנו.
גוזרים נייר אפייה לעגול בקוטר הסיר, משמנים אותו מעט ומצמידים לפסטה.
מכסים במכסה, ואם המכסה לא אטום אז גם בנייר אלומיניום.
אופים שעה ב-180 מעלות, מורידים את הטמפרטורה ל-120 מעלות ואופים עוד כשעתיים.

מומלץ להגיש לאחר שהופכים את הסיר על מגש גדול.

בתיאבון, תהנו ❤️