בורקס בשר

בורקס בשר

המצרכים :
1 חבילת בצק עלים
ביצה להברשה
שומשום וקצח

למילוי:
3-4 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ דק
500 גרם בשר בקר טרי טחון
חופן פטרוזליה קצוצה (לא חובה)
מעט תימין טרי
2-3 שיני שום, קצוצות
מעט צ'ילי חריף
כפית תבלין בהרט או ראס אל חנות או כמון
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מתחילים בהכנת מילוי הבשר: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את התבלינים והבשר. מפוררים בעזרת מטרפה (נסו, זה טיפ מעולה).
  2. מבשלים עד שהבשר מחליף צבע.
  3. מצננים את המילוי ובינתיים פותחים את הבצק על משטח העבודה. מניחים חצי מהבצק כבסיס בתוך תבנית. שופכים מעל את המילוי וסוגרים עם החצי השני של הבצק.
  4. חותכים לקוביות לפני האפייה, מברישים בביצה ובוזקים מעל שומשום וקצח.
  5. מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים כ-30 דקות או עד הזהבה.