המצרכים :
1 חבילת בצק עלים
ביצה להברשה
שומשום וקצח
למילוי:
3-4 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ דק
500 גרם בשר בקר טרי טחון
חופן פטרוזליה קצוצה (לא חובה)
מעט תימין טרי
2-3 שיני שום, קצוצות
מעט צ'ילי חריף
כפית תבלין בהרט או ראס אל חנות או כמון
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מתחילים בהכנת מילוי הבשר: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את התבלינים והבשר. מפוררים בעזרת מטרפה (נסו, זה טיפ מעולה).
- מבשלים עד שהבשר מחליף צבע.
- מצננים את המילוי ובינתיים פותחים את הבצק על משטח העבודה. מניחים חצי מהבצק כבסיס בתוך תבנית. שופכים מעל את המילוי וסוגרים עם החצי השני של הבצק.
- חותכים לקוביות לפני האפייה, מברישים בביצה ובוזקים מעל שומשום וקצח.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים כ-30 דקות או עד הזהבה.