המבורגר

המבורגר ביתי

כמה דברים חשובים שכדאי לדעת לפני שמתחילים:

טחינה גסה: המבורגר מכינים מבשר טחון טחינה גסה, כשהיחס בין נתחי הבשר לשומן הוא בערך 70% בשר ו 30% שומן.

נתחים: החלקים המומלצים הם: פלדה / צוואר / אונטריב / ברוסט / שפונדרה. אלו נתחים עשירים בטעמים והמרקם שלהם מעולה להמבורגר. להלן קישור לבשר טחון להמבורגר.

לישה: בזמן שמערבבים את עיסת הבשר עם התיבול – יש להמנע מלישת יתר: במהלך הלישה מתפרק חלבון שעוזר להמבורגר להדבק, ובמידה ולשים יותר מדי – ההמבורגר הופך לדביק וקשה במרקמו. הרעיון הוא ערבוב קצר, כך שההמבורגר לא יתפרק על הגריל, אבל כן יתפרק בפה.

סוד הסודה: לא תמיד מופיע במתכוני ההמבורגר: ועכשיו נגלה – מוסיפים סודה לתערובת על מנת לאוורר אותה . בערך חצי -רבע כוס סודה לשתיה (מי סודה!), או חצי כפית אבקת סודה לשתיה על קילו בקר טחון.

תיבול: בעיקרון, תיבול מינימלי של מלח ופלפל. אפשר להוסיף חרדל איכותי – ואז לשים פחות מלח, זה משדרג לאללה, אפשר קטשופ: שגם נותן טעם מתקתק מעט וממש טעים. יש המוסיפים ורצ’סטרשייר – רוטב שהולך מצויין עם בשר. מומלץ להעז ולנסות.

מנוחה: במהלך שלבי ההכנה, עיקר הזמן הולך על מנוחת הבשר כדי לתת לחומרים להתחבר ושלא יתפרק על הגריל.

מומלץ בחום להשתמש בבשר טרי ולא מהקפאה, וכמה שיותר סמוך למועד הטחינה.

ההכנה:

מתבלים את התערובת במלח, פלפל, אם רוצים, אפשר גם להוסיף קטשופ /חרדל/ ורצ‘סטרשייר. מוסיפים את הסודה ומערבבים הכל בלישה קצרה עד שכל החומרים התערבבו.

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לנוח בערך שעתיים.

מכינים כדורים במשקל של בערך 200 – 250 גרם (משקל ההמבורגר). גם פה, כדרור קליל, לא לעבד יותר מדי את ההמבורגר. משטחים אותם בתבנית (רינג) בקוטר 8-10 ס”מ. להחזיר למקרר לכמה שעות (לפחות שעתיים) כדי שלא יתפרק בזמן הצלייה.

אפשר להקפיא את ההמבורגרים. חשוב לדאוג להפריד ביניהם עם ניילון.

גריל פחמים – חם מאד (חשוב לשים לב שהפחמים מוכנים), או מחבת ברזל חמה מאד. משך זמן הצלייה תלוי בעובי ההמבורגר ומידת העשייה שאוהבים. ההמלצה שלנו: להגיש מדיום ולהימנע מלייבש אותו.
באדיבות אתר שי ונגה.

תפריט נגישות

באתר זה נעשה שימוש בטכנולוגיות איסוף מידע כגון Cookies, לרבות על ידי צדדים שלישיים, כדי לספק לך חוויית גלישה טובה יותר וכן למטרות סטטיסטיקה, איפיון ושיווק. המשך הגלישה באתר מהווה הסכמתך לכך. למידע נוסף בנושא ואפשרות לנהל את השימוש באמצעים הללו, ראו את מדיניות הפרטיות המעודכנת שלנו.

Cookie settings
אנחנו מכבדים את פרטיותך
אנחנו משתמשים בעוגיות כדי לשפר את חוויית הגלישה, להציג פרסומות או תוכן מותאמים ולנתח את התנועה באתר. בלחיצה על "אשר הכול" אתה מסכים לשימוש בעוגיות. מדיניות הפרטיות